През новата седмица времето ще бъде доста динамично и променливо. Ще

...
През новата седмица времето ще бъде доста динамично и променливо. Ще
Коментари Харесай

Синоптици предупреждават: Очаква ни сериозно застудяване тази седмица

През новата седмица времето ще бъде доста динамично и изменчиво. Ще има и слънце, и превалявания, тук-там обилни, а в края на седмицата, за малко, и чувствително захлаждане.
Във вторник ще е без превалявания, с раздрана облачност, най-вече висока, след обяд и междинна, а вечерта ще се вплътнява. Сутринта ще е по-хладно, само че денем, със слаб югозападен вятър температурите ще се покачат и ще доближават тук-там 20-21°. В сряда ще доминира облачно време. От северозапад на югоизток на доста места ще превали дъжд. Все още ще е топло, само че с превръщане напразно от запад-северозапад и усилването му, по-късно денем ще нахлува относително студен въздух.
В четвъртък вероятността за превалявания понижава, ще има повече слънчеви часове. Вятърът последователно ще отслабне, а през нощта против петък ще придобие южна съставния елемент. В петък облачността още веднъж ще се усилва и вплътнява и от северозапад ще стартират превалявания. В Източна България ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток и към момента ще е със относително високи температури. През нощта против събота и в събота ще доминира облачно време, на доста места от запад на изток с превалявания, има нараснала възможност тук-там да са обилни.

Ще бъде прохладно, а вятърът още веднъж ще смени посоката си и ще стане северозападен. Бързо ще става студено и температурите ще са съвсем без дневен ход, а  границата дъжд-сняг ще се снижава . До вечерта в множеството региони в Западна и Централна България, а до сутринта в неделя на всички места преваляванията ще спрат. В неделя и облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, последователно ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира стопляне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР